Ordblindhed

Ordblindhed - eller dysleksi, som det også kaldes - er vanskeligheden ved at afkode ord, både når de skal læses og staves.

Nogle siger, ordblindhed er medfødt ligesom farveblindhed. Og det er ikke en lidelse, der betyder, at ordblinde er dummere eller mindre udviklede end andre. Ordblinde kan bare ikke huske og afkode ord som andre, derfor dur almindelig undervisning ikke for de fleste ordblinde. Hvordan kan du hjælpe dit barn?


Jeg har erfaringer med 3 muligheder:

  1. Med Kinesiologi
  2. Med Kranio-Sakral-Terapi
  3. Med Øvelser

 1.) Med kinesiologi (læren om bevægelse)

Det er en metode til at uddanne krop og hjerne i et samarbejde. Venstre hjernedel (den logiske) og den højre hjernedel (den kreative) skal arbejde sammen. Det gælder om for det kreative menneske at kunne koordinere krop og sind, men på grund af forskellige påvirkninger vil vi ofte ”slukke” for dele af hjernen med forvirring og stress til følge.


2.) Med Kranio-Sakral-Terapi (KST)

KST hjælper børn med indlærings-, motoriske og psykiske problemer. Statistikken viser, at ca. 20 % af børn er "sent udviklede". Det kan være taleproblemer, hyperaktivitet eller dårlig grovmotorik, dvs. besvær med at koordinere kroppens bevægelser. Disse symptomer vil typisk være eksempler på behov for Kranio Sakral behandling.

3.) Øvelser

Børn eller voksne skal træne øjnene med bestemte teknikker.


Har du spørgsmål er du velkommen til at kontakte mig.