Tinnitus

Ved tinnitus forstås en opfattelse af lyd, der ikke stammer fra lyde udefra. Tinnitus kan variere i styrke, og den kan være til stede hele tiden eller i visse perioder. Der er forskellige årsager til tinnitus. Blandt årsagerne kan nævnes lidelser i øret som hul i trommehinden, betændelser i mellemøret, beskadigede øreknogler, støjskader og i allerhøjeste grad åreforkalkning.

Stress, blodmangel eller forhøjet blodtryk kan også være skyld i tinnitus. De fleste mennesker med tinnitus har nedsat hørelse.
Når lyde kommer ind i øret aktiverer lyden de små sanseceller i øresneglen (det indre øre). Sansecellerne laver så lyd om til nervesignaler, der sendes op til hørecenteret i storhjernen via hørenerven.
Efter den Traditionelle Chinesiske Medicin (TCM) ligger der store årsagsfaktorer til grunde f.eks. Le-vind ofte forbundet med højt blodtryk og N-Xu med lokale næringsforstyrrelser. Ørerne underligger Nyre-funktionskredsen. Det betyder, når nyrerne er svage får vi i mange tilfælde også ubalancer i ørerne.
Udover kostændring, samt rådgivning i vitamin-/mineraltilskud, har jeg gode erfaringer med kombinerede behandlinger som Akupunktur, Kranio-Sakral-Terapi og Zoneterapi. Du skal regne med mindst 5 behandlinger, før du kan afgøre om denne behandling hjælper dig.

Har du spørgsmål er du vedkommen til at kontakte mig.