Slidgigt

Slidgigt er et mysterium

Det er den mest udbredte af alle ledsygdomme og en af den vestlige verdens største folkesygdomme overhovedet. Sygdommen viser sig ved forandringer af ledbrusk og knoglevæv omkring de enkelte led. Brusken har en glat overflade og virker som stødpude for de enkelte knogler, som danner led med hinanden. Brusken selv har ingen blodforsyning, men bliver næret af synovialvæsken i ledet, som virker som smør. Hyaluronsyre er et endogent stof, der er i stand til at tiltrække og fastholde den lokale vævsvæske. Hyaluronsyre er til stede forskellige steder i kroppen, herunder også i glaslegemet i vores øjne. Med sine stødabsorberende og smørende egenskaber er hyaluronsyre en af de vigtigste komponenter i ledvæsken. Når brusken ikke får tilstrækkelig næring smuldrer den og forårsager smerten.

Med kostændring har du mulighed for at opbygge brusken igen

Ewa Roos, der er professor på Institut for Idræt og Biomekanik på Syddansk Universitet siger: Motion er en meget effektiv medicin og bedre end piller!
Hvordan kan du reducere smerterne? Med Fiskeolie, Ingefær, Hvidløg og du kan tabe dig. Spis flere grøntsager, mindre kød, mindre alkohol/kaffe, ingen sukker og intet hvidt mel. Slidgigt må ikke forveksles med leddegigt.

Har du spørgsmål er du velkommen til at kontakte mig.