Nyd hver eneste solstråle

”Hvor solen ikke kommer, kommer doktoren”

Sådan lyder et italiensk ordsprog. Vi har brug for solens stråler, så huden kan danne det livsvigtige D-vitamin. På vores breddegrader er det kun i højsommeren, at vi producerer nok D-vitamin, som deponeres i leveren. Kun i måneder juli og august, hvis solen skinner meget, kommer vi ikke i underskud. De andre måneder er vi permanent i underskud. Dette kan blandt andet have betydning for vores hjerte, kredsløb og immunforsvar, som ikke fungerer optimalt uden vitaminet.

Det er et faktum, at hjertedødeligheden er højere blandt svenskere, der bor i det nordlige Sverige med meget vintermørke

Vi ser også, at hyppigheden af hjertekar-dødsfald i Frankrig er meget mindre i syd end i nord. Ifølge den amerikanske hjerteforenings tidsskrift Cirkulation, har personer med lavt indhold af D-vitamin i blodet dobbelt så høj risiko for at få blodprop i hjertet eller hjernen i forhold dem med tilpas høje niveauer af vitaminet i blodet. Den ADT (Anbefalet Daglig Tilførsel) på 5 mcg, som er i en almindelig vitaminpille, er sat alt for lavt. Ifølge nyere forskning har vi brug for mellem 20 og 50 mcg om dagen. Tilskud af D-vitaminet fra september og til det sene forår kan således være en rigtig god investering, både for hjertet, kredsløbet og immunforsvaret.

(kilde: Vitalrådets Nyhedsbrev)

Har du spørgsmål er du velkommen til at kontakte mig.